Tipy na výborné recepty s robotem Ankarsrum
Přinášíme vám několik opravdu chutných receptů, které určitě musíte vyzkoušet. Samozřejmě jich existuje mnohem více, my vybíráme ty, které nás nejvíce zaujaly svou chutí. Díky užitečnému robotu Ankarsrum pro domácí využití v kuchyni je jejich příprava snadná a rychlá a tak si je můžete vychutnat s minimem vynaložené námahy. Zkusit můžete třeba netradiční chléb se sýrem a brusinkami, letní cupcakes, osvěžující citronovou limonádu atd. Na stránkách prodejce se můžete inspirovat dalšími recepty. Vyzkoušejte také domácí másla nebo mléka.
Vláčný chléb se sýrem cottage a brusinkami
Není nad domácí křupavý chléb s vláčnou střídkou, který si můžete ještě ozvláštnit třeba sýrem cottage a brusinkami nebo jakoukoliv jinou kombinací.
Na přípravu 2 porcí chleba budete potřebovat:
- 450 ml mléka
- 200 g sýru cottage
- 150 g jogurtu
- 172 g brusinkového džemu
- 140 g sirupu
- 480 g mouky
- 140 g ovsa
- 130 g lněných semínek
- 112 g dýňových semínek
- 60 g rozinek
- 0,5 lžíce soli
- 4 lžičky jedlé sody
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Chlebovou pečicí formu vyložte pečícím papírem.
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Smíchejte všechny ingredience, rozdělte těsto na 2 kusy a vložte je do pečicích forem.
- Chleba vložte do spodní části trouby a pečte po dobu 35-45 minut.
- Po upečení nechte chleba vychladnout a až poté ho vyjměte z formy. Tento chléb si zachová svoji vláčnost po dlouhou dobu.
Domácí vafle z červené řepy
Domácí vafle z robotu Ankarsrum předčí vaše očekávání. Díky přídavnému mixéru vykouzlíte nadýchané těsto a když do něj přidáte kousek červené řepy, získáte veselou barvu, kterou ocení nejen děti, ale i skvělou chuť. Vytvořte si je i pomocí silikonových forem na wafle.
Na výrobu 8-12 ks budete potřebovat:
- 150 g řepy
- 50 g másla
- 400 ml domácího mléka
- 1 vejce
- 210 g špaldové mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžičku třtinového cukru
- 1 lžičku soli
Postup:
- Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Vložte kousky do hrnce, zalijte vodou a vařte do měkka, asi 10-15 minut.
- Vložte mixovací nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Uvařenou řepu dejte do mixéru a mixujte do hladka.
- Rozehřejte máslo a vložte ho do mixéru spolu s mlékem a vejci.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr v misce a přidejte do nádoby mixéru. Mixujte dokud nebude směs hladká.
- Vafle pečte ve vašem vaflovači dle návodu. Podávejte s řeckým jogurtem a medem.
Letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou
Připravte si lahodný letní cupcakes s jahodami, limetkou a bílou čokoládou pomocí kuchyňského robotu Ankarsrum. Těsto snadno připravíte v otočné nerezové nádobě s pomocí hnětače na těsto a krém v plastové šlehací nádobě pomocí balónových metel.
Ingredience:
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 225 g cukru
- 3 vejce
- špetka soli
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 240 g mouky
- 1 limetka (nastrouhaná kůra + šťáva asi 50 ml)
- 150 g jahod nakrájených na malé kousky
- 200 g bílé nasekané čokolády
- 2 lžíce krystalového cukru na ozdobu
Postup:
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Rozšlehejte máslo a cukr do nadýchané konzistence.
- Poté šlehejte po jednom vejce.
- Následně prosejte suché ingredience, nechte hnětat, dokud nezískáte rovnoměrné těsto a přidejte limetkovou šťávu, kůru z limetky a kousky bílé čokolády.
- Nechte vypracovat husté těsto a nalijte jej do forem na muffiny.
- Do každé formy přidejte několik kousků jahod. Pokud jahody přidáte tímto způsobem, můžete dosáhnout rovnoměrnějšího rozprostření jahod a lepší výsledek.
- Nakonec posypejte krystalovým cukrem.
- Pečte při teplotě 160°C po dobu asi 15–20 minut (zda je těsto upečené i uvnitř ověříte pomocí špejle).
- Po vychladnutí můžete ozdobit šlehačkovým krémem a kousky jahod.
Svěží citronová limonáda
Udělejte si domácí osvěžující limonádu, která vám zpříjemní horké letní dny. K její přípravě budete kromě robotu Ankarsrum potřebovat také přídavné zařízení - lis na citrusy. Nebo vyzkoušet skvělý odšťavňovač.
Ingredience:
- 700 ml vody
- 180 g cukru
- 8 citronů
- ledové kostky
Postup:
- Do kastrolu přidejte 300 ml vody a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte zbytek vody a nechte ji vychladnout v lednici.
- Sestavte lis na citrusy s motorovou základnou kuchyňského robotu Ankarsrum a odšťavněte citrony.
- Citronovou šťávu smíchejte s cukrovou vodou a podávejte s kostkami ledu.
Sušenky s marmeládou
Upečte si vynikající sušenky, které ocení nejen návštěvy, ale i vaše děti a další mlsouni ve vaší rodině.
Ingredience pro 24 ks:
- 200 g másla
- 240 g mouky
- 90 g cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 125 g marmelády
Postup:
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Nechte šlehat máslo (měkké), cukr a vanilkový cukr.
- Přidejte mouku a prášek do pečiva.
- Rozdělte těsto na 24 kusů, rozválejte je a vložte do forem na muffiny.
- Do každé sušenky udělejte díru - použijte lis na citrusové plody k získání hvězdičkového vzoru.
- Do každého sušenky přidejte zhruba 1 - 2 lžičky marmelády.
- Pečte ve středu trouby po dobu 20 minut nebo do té doby, než sušenky získají stejnou barvu.
- Nechte vychladnout ve formě na muffiny.
Vyzkoušejte také skvělé recepty s výrobníkem mléka.